Arkivbild. Foto: SVT

Lämnade över protestlistor mot banknedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Idag lämnades protestlistor med namnunderskrifter mot nedläggningen av Swedbanks kontor i Bjurholm över till chefen för kontoret.

– Jag skulle gissa att de allra flesta i kommunen vill ha banken kvar och vi hoppas att den stannar, säger initiativtagaren Lennart Vilhelmsson.

Klockan 11:15 på tisdagen lämnade Lennart Vilhelmsson, intiativtagare till uppropet mot nedläggningen av Swedbanks kontor i Bjurholm över till kontorets chef. Totalt har man samlat in 637 namnunderskrifter och nu hoppas man att banken kan få vara kvar. Enligt Lennart Vilhelmsson har kontorets närvaro en stor betydelse för kommuninvånarna.

– För oss som har jobb betyder det att man kan gå in på lunchraster och göra bankärenden som inte går att göra på nätet, säger Lennart.

LÄS MER: Ortsbor protesterade mot Swedbanks nedläggning

Om kontoret försvinner skulle det också bli ett hårt slag för pensionärerna menar han.

– För pensionärer som inte har bil betyder det att man får åka buss till Vännäs i en timme, göra sitt bankärende som tar en kvart och sen vänta på bussen i flera timmar innan man kan åka tillbaka till Bjurholm.

Lennart Vilhelmsson, initiativtagare till namninsamlingen, utanför Swedbanks kontor i Bjurholm. Foto: Privat

Swedbank: Beslutet ligger fast

Frida Lidström är kontorschef i Bjurholm/Nordmaling/Vännäs. I ett skriftligt svar till SVT skriver Lidström att listan kommer att lämnas över till regionledningen och på frågan om den kan påverka nedläggningen blir svaret:

”Beslutet om stängning av kontoret ligger fast och sista dagen vi har öppet kontoret i Bjurholm är 28 september.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.