Länsanknytning i webbjokern

Uppdaterad
Publicerad

En före detta Skellefteåbo finns med bland de 32 bidrag som gör upp om att bli årets webbjoker i Melodifestivalen.

570 bidrag laddades upp till Webbjokern 2012, jämfört med 424 förra året. Melodifestivalens producent, Christer Björkman, har tillsammans med en grupp SVT-medarbetare lyssnat igenom alla låtar och valt ut de 32 tävlande bidragen.

– Det är kul att Webbjokern växer, och det är imponerande att vi har hittat 32 låtar som håller den här nivån. Här finns all sorts musik, alla genrer är representerade. Drömmen vore förstås att hitta någon som får sitt stora genombrott genom att vinna Webbjokern, säger Christer Björkman.

Och vi i länet får hoppas på Jonas Lundström. Lundström kommer ursprungligen från Skellefteå, men bor nu i Stockholm och tävlar med låten åt ?A Heartbeat Away? i den andra av fyra deltävlingar.

Miniversion av festivalen

Webbjokern är kraftigt förändrad i år och är en miniversion av Melodifestivalen med fyra deltävlingar och final, samt en vinnare istället för två. Till skillnad från förra året kan man endast rösta en gång per telefonnummer och vecka. I varje deltävling röstas en finalist fram på svt.se och SVT väljer ut ytterligare en. I finalen tävlar åtta låtar och då röstas vinnaren av Webbjokern fram via sms-röstning.

De åtta låtar som deltar i den första deltävlingen har redan nu lagts ut för lyssning. Här kan du höra bidragen.

Västerbottensnytt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.