En person hittad drunknad i Stöcksjön efter att ha gått genom isen

Uppdaterad
Publicerad

En person gick genom isen på Stöcksjön i Umeå under måndagen. En sökinsats pågick med dykare under eftermiddagen och kvällen. Vid 21.40 meddelade polisen att en avliden person hittats i sjön.

Larmet om drunkningsolyckan kom in till SOS Alarm vid 13.19 på måndagen. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, även Sjöfartsverkets helikopter fanns på plats.

– Det är en person som har gått genom isen. Det var en person som stod på land som larmade som hade sett personen, sade Alf Backman, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid 14.30-tiden uppgav Alf Backman att räddningstjänst och ambulans har lämnat platsen och att det är polisen som leder sökarbetet.

– Vi ska dit med dykare nu, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisen.

Polisen sökte under eftermiddagen och kvällen med hjälp av dykare. Vid 21.40-tiden kom besked från polisen att en avliden person hittats av dykare i vattnet. Anhöriga är underrättade uppger polisen.

I en tidigare version uppgav SOS Alarm till SVT att en person hade förts till sjukhus, men detta stämmer inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.