Foto: Google earth

Stor sökinsats vid drunkningslarm

Uppdaterad
Publicerad

En person befarades ha gått igenom isen utanför Holmsund i Umeå kommun. En stor sökinsats inleddes och ganska snart kunde personen återfinnas på land vid god vigör.

Klockan 09.25 larmades SOS om att en person befarats ha gått igenom isen vid Djupvik, Holmsund strax utanför Umeå.

Personen som larmat uppger att det ska finnas ett hål i isen som har fotspår som slutar vid hålet. Det ska även finnas fiskeutrustning vid det aktuella hålet.

Räddningstjänst, ambulans, sjöräddningen och kustbevakningen larmades för att delta i sökinsatsen. Helikopter sökte över området utan att hitta något men ganska snart kunde historien få ett glädjande slut.

– Vi har just fått besked om att personen är välbefunnen på land, säger Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten.

Sökinsatsen var omfattande och det var mycket därför det gick snabbt att återfinna personen, menar räddningstjänsten.

– Med de uppgifter vi hade kallade vi in de resurser som finns. Inringaren gjorde helt rätt som larmade och samarbetet har gått väldigt bra mellan oss och alla som deltog, säger Juhlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.