Olycka med tankbil på E4 utanför Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil har kört av vägen och hamnat i diket på E4 i höjd med Ostvik utanför Skellefteå. Stora mängder bensin och diesel har läckt ut efter olyckan. Det är begränsad framkomlighet på vägen.

Larmet om olyckan kom 13:05. Olyckan har inträffat på E4 i höjd med Ostvik, norr om Skellefteå.

– Det är en tankbil som gått av vägen. Det kommer att läcka ut ungefär 20 000 liter bensin och diesel. Vi kommer att suga upp det. Det blir ett statiskt jobb och det kommer att ta en stund, säger Patrik Juhlin, inre befäl räddningstjänsten.

Trafiken leds om

Ambulans, räddningstjänst och polisen är på platsen. En person är förd med ambulans till sjukhus efter olyckan. Skadeläget på personen är oklart.

Det är begränsad framkomlighet på vägen.

– Vi släpper på trafiken åt båda håll nu tills vi får hit tank- och sugbilar då måste vi stänga vägen och omdirigera trafiken, säger Patrik Juhlin.

Bärgning och sanering har påbörjats och enligt Trafikverket är preliminär sluttid för arbetet 18:30 ikväll.

Polisen har hållit förhör med föraren och en anmälan har upprättats, men utan misstanke om brott.

Klara för dagen

Vid 18:30-tiden var räddningstjänst precis klara för dagen då de tömt dragbilen. Vägen är öppen men med något sämre framkomlighet, berättar Patrik Juhlin.

Under morgondagen kommer man fortsätta att sanera platsen, då man behöver gräva upp det man inte lyckats suga upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.