Lastbil prejade personbil – smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil prejade en personbil längs väg E4 i höjd med Nydala i Umeå. Föraren smet sedan från platsen och kunde stoppas av polis strax norr om Sävar.

Det var strax innan klockan 17 som polisen fick ett samtal från ett vittne som sett en lastbil köra in i en personbil längs väg E4 för att sedan smita från platsen.

– Det var en person som ringde in och sa att hen låg bakom en lastbil som smitit efter att den hade prejat en personbil, säger Maria Linné, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Tog upp jakt

Polisen tog upp jakten på lastbilen och strax norr om Sävar fick man tag i lastbilschauffören som är en man i 60-årsåldern.

– Han hade uppgett att han skulle göra ett körfältsbyte för att undvika kollision med någon bil, säger Maria Linné.

Sju mittstolpar blev nedkörda i samband med olyckan och det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad vid olyckan.

– Men den drabbade personens bil ska ha blivit ganska illa tilltygad, säger Maria Linné.

Lastbilschauffören har blivit förhörd och en anmälan om smitning från trafikolycka har upprättats.

Söker ytterligare vittnen

Men polisen söker ytterligare vittnen. Enligt uppgifter till polisen finns det ett vittne som stannat och pratat med den drabbade bilföraren efter olyckan och polisen söker nu detta vittne.

”Den som känner igen sig på beskrivningen uppmanas att ringa polisen på 114 14. Även tips från andra är välkomna”, skriver polisen på sin sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.