Foto: Privat

Löven-flaskpost hittades i Finland

Publicerad

När Staffan Blom från Finland var ute på en skärgårdstur på Norrskär i finska skärgården under fredagseftermiddagen hittade han flaskpost. Brevet visade sig vara från Tilda och Saga, på baksidan var en teckning på Björklöven. Han efterlyser nu de två potentiella Umeåborna.

Det var på fredagseftermiddagen som Staffan Blom med kamrater var ute i den finska skärgården. I ett bergsskrev på Norrskäret låg en liten flaska.

– Min kompis såg den först, vi öppnade och hittade ett brev från Saga 11,5 år och Tilda 9 år. Jag misstänker att de kommer från Umeå, på baksidan var det nämligen en Björklöven-teckning, säger Staffan Blom.

Brevet som är skrivet i Juli 2017 är på engelska och författarnas motiv är tydligt. ”We sent this bottle post because we did not have anything to do”. Nu efterlyser Staffan de två brevskrivarna på Facebook.

– Jag är väldigt fascinerad av sociala medier. Inlägget var ute 30 minuter innan du ringde upp mig. Jag har inga kompisar i Umeå, men genom facebook hoppas jag att det får spridning och når Tilda och Saga, säger Staffan Blom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.