Foto: SVT

Lyckseleföretaget nyanställer 50 personer inför sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Lyckseleföretaget Hedlunda industri planerar att nyanställa 50 personer inför sommaren 2018.

Jerry Johansson och investeringsbolaget Dalvi köpte loss Hedlunda industri från Ikea i juni. Sedan dess har man anställt 25 personer. Nu planerar man att anställa ytterligare 50 personer inför sommaren, det här var Västerbottens-kuriren först med att berätta.

– Vi har fått fler ordrar på våra befintliga produkter. Vi undersöker även möjligheterna att bredda vår kundbas till byggbranschen, säger vd Jerry Johansson.

Bolaget har inte kvar någon återanställningslista, de som varslades från snickeriföretaget tidigare har samma möjlighet som alla andra att söka tjänsterna.

Förlust på 115 miljoner kronor

2016 gjorde bolaget som då ägdes av Ikea en förlust på drygt 115 miljoner kronor. Men vd:n Jerry Johansson räknar med positiva siffror redan första året efter de köpt bolaget av Ikea.

– Vi har gjort en del förändringar och vi har avstämningar varje månad. Jag är övertygad om att vi kommer kunna visa ett positivt resultat redan första året, säger vd Jerry Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.