”Jag känner mig lurad” – hör Maja om att inte få pengarna tillbaka Foto: SVT

Maja nekades pengarna tillbaka för biljetten till Brännbollsyran

Uppdaterad
Publicerad

När Brännbollsyrans festival flyttades fram kunde kompisarna inte längre gå. Men några pengar tillbaka fick de inte av arrangörerna. Inte förrän efter att SVT ställt frågor till arrangören.

– Det är mycket pengar för en student, säger Maja Holm som anmält ärendet till ARN.

Maja Holm, 22, från Uppsala pluggar på Umeå universitet och när många i klassen köpte biljetter till Yran hakade hon på och köpte till sig själv och två kompisar. Men när festivalen flyttades fram till september kunde vännerna inte gå och de ville då få tillbaka pengarna. Men svaret från arrangörerna blev nej. Istället erbjöds de biljetter till nästa års festival.

Besked om festivalen blir av

Enligt David Arkhult på Brännboll i Umeå AB är Majas ärende tidigt i processen och har inte börjat beredas av ARN ännu.

– Vi kommer självklart att svara henne när vi blir kontaktade av ARN och vi hittar gärna en lösning för henne, säger han i en skriftlig kommentar till SVT.

Och efter att SVT ställt frågor så kom beskedet under fredagen – Maja får tillbaka sina pengar.

– Det känns jätteskönt. Det har varit jobbigt, men jag och kompisarna är nöjda nu. Men det känns lite orättvist, vissa har fått pengarna tillbaka direkt, utan att anmäla till ARN, säger Maja Holm till SVT.

– Brännbollsyran har inga andra ambitioner än att agera rätt och riktigt. Hela-livemusik Sverige är extremt pressat just nu, säger David Arkult i ett mejl.

Brännboll i Umeå kommer lämna besked innan månadsskiftet om festivalen kan äga rum i september som planerat.

Hör mer i klippet om tvisten kring biljetterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.