Foto: SVT

Mammas Nya Kille intar Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Radioprogrammet Mammas Nya Kille har flyttat ut från radion in på teaterscenen och igår var det premiär på Sagateatern i Umeå.

Efter tio år i radio har nu Mammas Nya Kille blivit teater och många kända figurer från radioprogrammet finns med.

Bland annat får umeåborna se Patrik Larsson, Katla, Thunder och Shanti och efter föreställningarna i Umeå flyttas föreställningen över till Södra Teatern i Stockholm

Sätter kropp på rösterna

Hur gick premiären igår?

– Det gick väldigt bra. Det har varit en lång resa men vi känner oss glada och nöjda idag, säger Sofia Wretling, skådespelare.

Har det varit svårt att flytta från radio till teater?

– Nej det har varit kul! Det handlar ju mycket om att sätta en kropp på våra röster helt enkelt, och där har vi haft fantastisk hjälp av kostymör och perukmakare.

Belönats med priser

Mammas Nya Kille sändes första gången i Sveriges Radio P3 2005 och har sen dess rönt både kritikernas och publikens uppskattning. Programmet har belönats med Stora Podradiopriset och nominerats till Stora radiopriset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.