Arkivbild. Foto: TT

Man anhållen för mordförsök på polis

Uppdaterad
Publicerad

En man i Skellefteå attackerade en polispatrull i en bostad och är anhållen för försök till mord på en polis.

Vid 22-tiden under onsdagskvällen larmades polis till en bostad i Skellefteå. Personen hemmahörande i bostaden ska ha mått dåligt och enligt polisen riskerade mannen att skada sig själv.

När polispatrull går in i lägenheten ska de ha blivit attackerade av mannen. Hur attacken ska ha gått till är i skrivande stund oklart men en av poliserna skadades och tvingades uppsöka sjukvård.

Utreds av Västernorrland

Utredningen leds av kammaråklagare tillsammans med polisen i Västernorrland eftersom polisutredningar av den här sorten alltid utreds av andra enheter än den inblandade, uppger polisen.

En undersökning av brottsplatsen har genomförts och förhör har inletts.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffande. Under dagen kommer utredare från Västernorrland tillsammans med kriminaltekniker från Norrbotten påbörja utredningsåtgärder på plats i Skellefteå, säger Eva Jagebo-Bonnerud, chef utredningssektionen Västernorrland, i ett pressmeddelande.

– Poliserna som var med om händelsen är tagna ur tjänst och tas nu omhand av sina kollegor i Västerbotten, säger Jagebro-Bonnerud.

”Allvarlig händelse”

Skadeläget på polisen som fick uppsöka sjukvård efter attacken är fortfarande okänt.

– Polisen fick lämna sjukhuset efter att ha blivit omhändertagen av personal på sjukhuset, det är allt jag kan säga i nuläget. Men det är en allvarlig händelse som kunde ha slutat betydligt värre, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen, till SVT Nyheter.

Poliserna inblandade i situationen har ännu inte förhörts och polisen kommer tills vidare inte lämna ut någon mer information gällande förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.