Arkivbild. Foto: TT

Man attackerades av aggressiv älg i Umeå – igen

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan attackerades en kvinna av en älg på Tomtebo i Umeå. Idag hände det igen. En man attackerades av en älg under sin promenad.

Vid 15.45 larmade mannen polisen. Han hade blivit attackerad av den aggressiva älgen på Tomtebo. Det var vk.se först med att rapportera om.

– Älgen kom springandes mot honom. Han kastade sig åt sidan, men älgen trampade på armen, säger Johan Aittamaa, RLC-befäl på polisen i Västerbotten.

Mannen gick på en gångväg vid Älvans väg på Tomtebo när det inträffade. Älgen dök upp i skogen tillsammans med två kalvar.

– Han fick inga allvarliga skador, säger Johan Aittamaa.

Samma älg som tidigare

Polis larmade i sin tur eftersöksjägare som nu letar efter älgen. Den har sidan tidigare ett dödstraff på sig. Kalvarna ska dock inte skjutas eftersom de klarar sig utan sin mamma vid det här laget.

– Enligt jägaren är det samma älg som tidigare. Det är inte så lätt att skjuta den eftersom den befinner sig i ett tätbebyggt område, säger Aittamaa.

Två älgattacker på kort tid på Tomtebo, vad säger du om det?

– Det är inte vanligt. Förhoppningsvis lämnar älgen platsen själv om ett tag.

Vid 19-tiden hade inte älgen skjutits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.