Man avliden efter arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern avled under tisdagen i samband med en arbetsplatsolycka i Lycksele. Enligt åklagaren som leder förundersökningen har olyckan inträffat i en verkstad.

Polisen larmades till verkstaden där olyckan inträffat vid 11.30-tiden och har påbörjat en utredning gällande arbetsplatsolycka. Mannens familj är underättad.

Ärendet leds av åklagare vid Riksenheten för miljö-och arbetsmiljömål.

– Vi har en person som förolyckats under arbete, säger Stig Andersson, åklagare och förundersökningsledare.

”Inget som tyder på något uppsåtligt brott”

Eftersom utredningen är i ett initialt skede är man sparsam med information gällande olyckan.

– De preliminära åtgärderna på olycksplatsen är genomförda. Just nu är det avspärrat och vi ska ta del av det material som finns och sedan bedöma om det krävs några ytterligare åtgärder på platsen, säger Stig Andersson.

Även Arbetsmiljöverket kommer inleda en egen undersökning som sedan åklagare ska ta del av för att reda ut händelseförloppet.

– Men vi har absolut inget som tyder på något uppsåtligt brott, säger Stig Andersson.

”Som att förlora en familjemedlem”

Ägaren till företaget är på tjänsteresa utomlands och har inte fått någon information om hur olyckan gått till. Han berättar att det var en 55-åring som jobbat länge på företaget.

– Det är helt fruktansvärt tragiskt, det är som att förlora en familjemedlem. Det kommer bli en enorm saknad, säger ägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.