Foto: Arkivbild.

Man döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

Publicerad

En man i 45-årsåldern från länet förgrep sig på två av hans barns kompisar när de sov över. Nu döms han till fängelse i fem månader för sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt domen har övergreppen skett när mannens barn haft kompisar på besök som sovit över i bostaden. Mannen har då varit ensam hemma med barnen och förgripit sig sexuellt på dem.

Enligt tingsrätten rör det sig om två flickor som har berättat om ett liknande tillvägagångssätt. De två flickorna har efter händelserna hittat på ursäkter som gjort att de blivit hämtade av sina föräldrar mitt i natten.

”Att de skulle ha hittat på allt och därtill pratat ihop sig är helt uteslutet”, skriver tingsrätten i domen.

”Kan inte undgå fängelse”

Mannen döms nu för två tillfällen av sexuellt övergrepp mot barn men frikänns från en tredje åtalspunkt gällande sexuellt ofredande. Påföljden blir fängelse i fem månader.

”De övergrepp han nu ska dömas för är så pass allvarliga att han inte kan undgå ett fängelsestraff”, skriver tingsrätten i domen.

Mannen ska även betala skadestånd på totalt 60 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.