Genrebild. Foto: TT

Man försökte råna apotek med hjälp av lapp

Publicerad

Det var i tisdags som en maskerad man klev in på ett apotek i Vännäs och försökte råna den med hjälp av en lapp. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

Vid klockan 09.30 på tisdagen klev en maskerad man in på apoteket. Han hade för avsikt att med hjälp av en lapp råna butiken i jakt på narkotikaklassade mediciner.

”Enligt personalen visade han bara ögonen. Flera av medarbetarna noterade att han kommit in i butiken och hade ett underligt beteende”, skriver arbetsgivaren i sin anmälan till Arbetsmiljöverket.

”Tittade honom i ögonen”

Mannen tog en kölapp och väntade på sin tur. När han kom fram till disken lämnade han över en lapp till farmaceuten.

”Det stod skrivet att hon skulle lägga händerna på disken sedan hämta receptbelagda läkemedel. Medarbetaren lade händerna på disken och tittade honom i ögonen”, skriver arbetsgivaren.

Efter att ha stått med ögonkontakt en stund vände sedan personen och gick ut ur butiken. Han fick inte med sig några läkemedel.

Strax efter händelsen stängdes apoteket och ett krismöte tillkallades omedelbart för att ge personalen det stöd de behövde. Det var fyra personer som arbetade i butiken vid den aktuella tidpunkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.