Foto: SVT arkiv

Man anhållen efter misshandel i butik

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern är skäligen misstänkt för rån mot en matbutik i Vännäs under onsdagseftermiddagen. Han ska ha försökt stjäla varor men blev stoppad av personal. Han anhölls senare misstänkt för misshandel.

Det var under onsdagseftermiddagen som mannen gick in i en matbutik i Vännäs och plockade på sig varor. Mannen konfronterades av personalen och tumult uppstod.

– Personalen fick lindrigare skador i samband med våldet som utövades av den misstänkte, säger Mats Bruhn, jourförundersökningsledare vid polisen.

Varorna har lämnats tillbaka till butiken och värdet på varorna var cirka 300 kronor, men mannen misstänks för rån i motvärnsfallet eftersom han utövat visst våld mot personalen. Mannen ska förhöras under kvällen och sedan ska åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller släppas på fri fot.

Uppdatering kl 19:50

Polisen har inte förhört mannen ännu eftersom han tidigare uppgivit flera olika identiteter så polisen arbetar med att först säkerställa hans identitet.

Uppdatering torsdag

Mannen är anhållen misstänkt för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.