Foto: TT

Man häktad misstänkt för våldtäkt

Publicerad

Den man i 30-årsåldern som i helgen anhölls misstänkt för en våldtäkt i centrala Dorotea har nu häktats. Misstankarna mot honom är av den högre graden och han sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten.

I helgen ska en kvinna i 20-årsåldern ha blivit våldtagen i centrala Dorotea. Efter våldtäkten fick kvinnan uppsöka vård. Natten mot söndag tog polisen in mannen i 30-årsåldern för förhör och jouråklagaren beslutade därefter att anhålla mannen, misstänkt för våldtäkt på kvinnan.

Under måndagen ägde häktningsförhandlingar rum och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten.

– Det är inte jag som är åklagare i ärendet, så jag kan inte detaljerna, men i sådana här fall finns det risker att ha den misstänkta på fri fot, säger kammaråklagare Anders Norberg.

Västerbottens-Kuriren skriver att våldtäkten ska ha begåtts i anslutning till en fest där mannen i 30-årsåldern och kvinnan båda befunnit sig, enligt polisen.

Åtal ska vara väckt senast den 19 juli om ärendet ska gå vidare till domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.