Dödsskjutningen på Ersboda inträffade i januari i år. Foto: Samuel Pettersson/TT

30-åring häktas för Ersbodamord

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-årige man som i onsdags greps efter dödsskjutningen på Ersboda i Umeå häktas nu misstänkt för mord och tre mordförsök.

Mannen, som greps på onsdagen, häktades på fredagen på sannolika skäl. Han har tidigare varit anhållen för Ersbodaskjutningen, men då enligt en lägre misstankegrad.

Dödsskjutningen på Ersboda inträffade i januari i år. En person avled och två skadades. Polisen har sedan tidigare gripit fem personer som misstänkts för dödsskjutningen i januari, men samtliga har släppts och mannen som nu häktats är enligt åklagaren den enda misstänkta.

Dödsskjutning på Ersboda

Förnekar brott

30-åringen nekar till brott och menar att han inte var på platsen när skjutningen inträffade, säger hans försvarare Jan Erik Jonasson till SVT. Han vill i övrigt inte kommentera mer om varför domstolen valt att häkta hans klient.

– Jag vill inte uttala mig om de argument som är förda utan det är en förundersökning som ska föras vidare och min förhoppning är att den kommer leda till att min huvudman avskrivs från det här, säger Jan Erik Jonasson.

Åklagaren har nu en månad på sig att väcka åtal.

Den häktade mannen är tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet