Bilden är en genrebild och har ingen koppling till händelserna i texten. Foto: TT

Man kontrollerade bankkonton – spelade upp andras pengar

Uppdaterad
Publicerad

Mannen hade tillgång till flera personers bankkonton och förde över pengar till sina egna konton som användes till spel. Nu åtalas han misstänkt för en rad grova brott.

Den misstänkte mannen har haft i uppgift att betala räkningar för ett antal personer men enligt åklagaren har han i stället fört över pengar till sina egna konton för att använda pengarna till spel.

Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för att ha fört över omkring 823 000 kronor från sin sambo och hennes föräldrars bankkonton. Han ska även ha fört över omkring 320 600 kronor från sin minderåriga dotters konto. Pengarna har huvudsakligen gått till att spela för.

Ansökte om kreditlån i annans namn

Eftersom han haft tillgång till en av kvinnornas bankdosa har han dessutom skapat en elektronisk signatur i hennes namn som han använt för att ansöka om kreditlån.

Totalt har han ansökt om 28 kreditlån i kvinnans namn till ett sammanlagt belopp om 682 000 kronor.

Erkänner brott

Mannen åtalas nu för trolöshet mot huvudman, grovt brott och grov trolöshet mot huvudman. För kreditlånen åtalas han misstänkt för grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning.

Mannen erkänner de tre trolöshetsbrotten och medger att han ansökt om kreditlånen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.