Villan brann ner till grunden. Foto: Räddningstjänsten

Man anhållen för grov mordbrand i Adak

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern greps av polis på fredagseftermiddagen och sitter nu anhållen misstänkt för grov mordbrand i Adak.

Natten till torsdag larmades polis och räddningstjänst till Adak där en villa brann för fullt. En person befann sig i huset och fördes till sjukhus, men personen klarade sig lindrigt undan.

Polisen misstänkte snabbt att branden var anlagd och inledde en förundersökning om grov mordbrand. Platsen spärrades av. Efter helgen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

Man efterlyst misstänkt för grov mordbrand

Huset var övertänt och totalförstördes. Polisen riktade sina misstankar mot en man, som misstänks för grov mordbrand. Polisen efterlyste mannen under fredagsförmiddagen.

– Vi jobbar med att få tag i honom, sa Helgesson under förmiddagen.

På vilket sätt söker ni den här mannen?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

På sociala medier spreds information om en man som uppgavs vara eftersökt av polisen.

– Ibland kan sådant hjälpa, ibland kan det förstöra en utredning. Det är viktigt att påpeka att om man är misstänkt så är man bara misstänkt, tills man döms för något, sa David Helgesson, tf chef på grova brott hos polisen i Umeå.

Man i 60-årsåldern anhållen för grov mordbrand

Senare under fredagseftermiddagen stod det klart att åklagaren har anhållit en man i 60-årsåldern som är misstänkt för grov mordbrand. Åklagaren måste fatta beslut om mannen ska häktas senast klockan 12 på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.