Mannen misstänks böland annat för att ha slagit sin fru framför ett av barnen. Bilden är arrangerad. Foto: Anders Wiklund/TT

Man misstänks ha misshandlat fru framför barn

Publicerad

En man i ett samhälle i Skellefteå kommun misstänks bland annat för att ha slagit sin fru framför ett av de gemensamma barnen.

Händelsen inträffade den 28 juni i år och mannen misstänks ha slagit frun i ansiktet och på händerna. Enligt vittnesuppgifter ska han också ha tryckt sitt finger i eller utanpå hennes öga.

Det ska ha uppstått blåmärken, underhudsblödningar och smärta av misshandeln. Den misstänka misshandeln ska ha skett i det gemensamma hemmet där barnen också befunnit sig.

Hot om våld om anmälan

I stämningsansökan från Skellefteå tingsrätt står det att åtminstone ett av barnen ska ha bevittnat det hela.

Han åtalas för misshandel, men han också för övergrepp i rättssak. Mannen ska sagt att han skulle döda frun om hon anmälde honom för misshandel. Detta skedde också framför barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.