Man onanerade inför kvinna på hundpromenad – döms

Publicerad

En man i 40-årsåldern döms för att ha blottat sig och onanerat inför en kvinna vid Bräntberget i Umeå. Mannen, som nekar till anklagelserna, ska betala 7 000 kronor i skadestånd.

Kvinnan har enligt stämningsansökan träffat på mannen flera gånger i området. Vid två tillfällen har hon uppgett att mannen suttit och onanerat med byxorna nere, nära skogsområdet vid Bräntberget.  

Kvinnan var i maj förra året på promenad med sin hund när hon märkte att en man iakttog henne samtidigt som han gick fram och tillbaka. Senare på promenaden såg kvinnan samma man sittande på marken och onanera. Och några dagar senare såg kvinnan ha återigen mannen sitta och onanera i samma område.  

Mannen nekar bestämt till anklagelserna och menade att kvinnan kan ha sett honom när han satt och kissade.

Men tingsrätten köper inte mannens förklaring och dömer honom för sexuellt ofredande. Påföljden bestäms till 60 dagsböter. Mannen ska dessutom betala skadestånd till kvinnan på 7 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.