Räddningtjänst, vägburen ambulans och ambulanshelikopter beordrades till olycksplatsen. Foto: räddningstjänsten

Man voltade med skoter utanför Vännäs – låg i flera timmar

Uppdaterad
Publicerad

En man har voltat med en skoter vid Västra Selet och Långfors, två mil norr om Vännäs under söndagsmorgonen. Mannen ska ha legat över två timmar på platsen innan han hittades och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Larmet inkom strax före 08.00 under söndagsmorgonen. Det rör sig om en singelolycka där en en man har voltat med en skoter i närheten av en grusväg. Mannen har ådragit sig skador i och med händelsen och fick föras till Norrlands universitetssjukhus med ambulanshelikopter.

– Det är oklart vad som har hänt, vi har ingen riktig beskrivning. Men mannen uppger att han har smärtor i mage och rygg, säger Roger Westerberg, räddningsledare i Vännäs.

Låg vid sidan av vägen

Enligt Westerberg var det ett förbipasserande tidningsbud som hittade mannen som hade legat på olycksplatsen i flera timmar. Mannen låg vid sidan av en grusväg och var nerkyld när räddningstjänsten anlände men var kontaktbar under räddningen.

Texten har uppdaterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.