Mannen döms till 2 år och sex månaders fängelse. Foto: SVT

Man våldtog kvinnan medan barnen låg i rummet intill

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man bosatt i Umeå dömdes under torsdagen för våldtäkt i Umeå tingsrätt. Kvinnan blev våldtagen av en bekant i sin egen soffa när hennes två barn låg och sov i hennes sovrum.

Mannen och kvinnan hade känt varandra ett tag innan han frågade om kvinnan ville stå som köpare för hans restaurang för att få ett alkoholtillstånd. När kvinnan sa nej blev mannen arg och sa att han aldrig blivit så kränkt av en kvinna.

Mannen åkte sedan hem till kvinnan där han satte sig på henne i soffan medan barnen låg och sov i sovrummet. Mannen drog av henne kläderna och tvingade till sig sex. Kvinnan ville inte väcka barnen och sa flera gånger nej och att det gjorde ont. Hon försökte även att trycka bort mannen men hon var rädd att han skulle döda henne då. Efter våldtäkten låg kvinnan kvar och skakade på soffan. Det sista mannen sa innan han lämnade lägenheten var ”Tänk dig för, det är ditt liv det handlar om inte mitt, vi ses imorgon älskling.”

Kvinnan ringde dit en kompis och åkte dagen därefter till sjukhus med smärtor i underlivet och höften. Nu döms mannen för våldtäkt till två år och sex månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.