Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det springer folk här hela tiden” säger Fredrik Karlsson, platschef på Bilprovningen i Sorsele och Lycksele. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Månadslånga köer för besiktning i Sorsele: ”Man får ingen lugn och ro på jobbet”

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig förr har trycket på Bilprovningen i Sorsele varit så stort. Trots att personalen jobbar på högvarv, så är det först i början av september som det finns en ledig tid för besiktning.

I Sorsele erbjuder Svensk Bilprovning bilbesiktning tre dagar varannan vecka, men det är långt ifrån tillräckligt. 

– Periodvis är det lite väl häftigt. Man får ingen lugn och ro på jobbet. Det springer folk här hela tiden, säger Fredrik Karlsson, platschef på bilprovningen i Sorsele och Lycksele. 

Från 2021 lade Svensk Bilprovning ner sina mobila anläggningar i bland annat Tärnaby i Storumans kommun och Arjeplog i Norrbotten. Anläggningarna ansågs vara i dåligt skick och det skulle bli för kostsamt att köpa nya.  

– Det är en av anledningarna till varför vi har så mycket att göra. Ett annat problem är att en del kunder har dålig framförhållning och det gäller även mitt företag, säger Fredrik Karlsson, platschef på Bilprovningen i Sorsele.

Även på andra platser i Västerbottens inland kan man få vänta länge. I Storuman hänvisas boende då till Lycksele eller Vilhelmina för att besiktiga bilen.

I videon berättar Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef på Bilprovningen, om företagets egen framförhållning, och vad de långa väntetiderna beror på. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer