Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT, Alva Jonsson

Däckfirman om väderskiftet: Från hundra kunder till noll

Uppdaterad
Publicerad

Många har redan hunnit byta till sommardäck i norra Sverige. Under söndagen blev det ett ordentligt väderomslag med snöfall och kallare väder. På däckfirmorna i Umeå märks detta tydligt.

– Förra veckan hade vi över 100 kunder per dag, när det var soligt. Nu idag har vi hittills inte haft någon kund, säger Anders Agaev som är stationschef på en däckfirma.

Från den första april så får man köra med sommardäck, men om det är vinterväglag är det säkrast att ha vinterdäck.

Det klassiska aprilvädret gör att det kan vara lite svårt att avgöra när man egentligen ska byta. Däckfirmorna i Umeå har haft kunder som valt att byta tillbaka till dubbade vinterdäck igen.

– Vi har väl haft en kund, som ville byta tillbaka till vinterdäck. Men det är inte så vanligt, de flesta har kvar sommardäcken och kör försiktigt istället, säger Jens Högbom, anställd på en annan däckfirma i Umeå.

I videon hör du om hur du ska tänka om du redan bytt till sommardäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.