Hör några av synpunkterna från chatten Foto: SVT

Kraftiga reaktioner på förslag om ny skolstruktur i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

”Försämrad trygghet för barnen”, ”Dråpslag för byarna”, ”Mer trafik på vägarna” – reaktionerna var många i vår chatt om utredningen av ny skolstruktur i Umeå. Och förslagen blir snart en fråga för politikerna att hantera.

Imorgon torsdag är det sista dagen att tycka till om Umeå kommuns förslag till ny skolstruktur för de kommande tio åren. Men redan igår kunde man kommentera förslagen i en chatt på vår sajt. Och reaktionerna var många.

Framför allt riktades kritik mot att mellanstadiet flyttas från flera byskolor och att elever istället ska åka skolbuss till skolor i Umeå och Hörnefors.

Hör några av synpunkterna i klippet.

”Inte tagit politisk ställning”

Förslagen till ny skolstruktur och synpunkterna som kommit in kommer inom kort att presenteras för politikerna och i december ska beslutet tas.

- Jag kommer inte kunna säga något nu om utredningen eller förslagen som presenterats. Vi har inte tagit politisk ställning än eftersom det fortfarande pågår beredning, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.