Arkivbild. Tågkompaniet menar att de resenärer som drabbats istället ska reklamera sina resor. Foto: SVT

Många resenärer blir utan kompensation efter tågstrulet

Publicerad

Efter vinterns tågstrul har Tågkompaniet lovat pendlare rabatt på sina biljetter. Men de kunder som har rest mellan Umeå och Lycksele och haft stora problem blir inte kompenserade.

Tågkompaniet erbjöd pendlande resenärer mellan Umeå och Sundsvall en rabatt med halva priset under april och halva maj. Men för resenärerna mellan Umeå och Lycksele gäller vanligt pris – trots att problemen varit lika stora där.

– Erbjudandet gäller enbart kunderna på sträckan Umeå Sundsvall. Det är inte en kompensation för något utan ett erbjudande så att pendlande resenärer ska se att det är värt att åka tåg även i fortsättningen, säger Mats Gustafsson som är vd vid Tågkompaniet.

Tågkrisen

Uppmanar resenärer att reklamera

Tågkompaniet menar att de resenärer som drabbats istället ska reklamera sina resor.

– De kunder som inte har fått valuta för sina resor tidigare till exempel mellan Umeå och Lycksele, de bör ju istället reklamera sina resor och de besvär som man har haft och det är en helt annan process, säger Mats Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågkrisen

Mer i ämnet