• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: SVT

”Många ungdomar som röstar”

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det kyrkoval, ett val som brukar locka omkring 14 procent av väljarkåren. Men vid lunchtid idag så ringlade kön lång vid valurnorna i Svenska kyrkans församlingsgård i centrala Umeå.

Det var många unga som besökte församlingsgårdens vallokal under söndagen.

– Det är inte bara äldre den här gången, utan det är väldigt många ungdomar som röstar, säger Bengt Bergius (POSK) som delade ut valsedlar utanför lokalen.

”Det gör skillnad vad du röstar på”

Matilda Naesström var en av de som köade till valurnorna och hon tror att det låga valdeltagandet tidigare år beror på bristande intresse för politik.

– Man märker i världen att det gör skillnad vad du röstar på och man måste ta ställning annars kan man inte klaga i efterhand. Det är nog en trend som kommer att ändras, det är ganska mycket folk här idag, säger Naesström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.