Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det bästa är att se barnen ha kul” – hör Matilda Jonsson, 17, om varför hon satsar på discon i klippet ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Matilda, 17, saknade disco i Vilhelmina – startade eget företag: ”Kan bli världens bästa dag”

Publicerad

Musik, blinkande lampor och dansstopp är vad barndiscot i Vilhelmina och Åsele handlar om. När Matilda Jonsson, 17, startade sitt ungdomsföretag såg hon att barndiscon saknades på marknaden och tog saken i egna händer.

– Jag tror att det här blir ett minne för livet för dem, säger Matilda Jonsson.

Matilda Jonsson från Åsele går andra året på Samhällsprogrammet i Vilhelmina. Via skolan har hon fått starta ett ungdomsföretag, Partaj UF. Där anordnar barndiscon för barn i förskoleklass upp till årskurs sex i Vilhelmina och Åsele kommun.

– Förr fanns det discon som man kunde gå på men nu har det varit tomt. Så varför inte göra disco, tänkte jag, säger Matilda Jonsson.

Unga i Norrlands glesbygd

”Världens bästa dag”

Reaktionerna från barn och föräldrar har bara varit positivt, enligt Jonsson. Hon tror att det är viktigt att barn får träffas på en mötesplats utanför skolan för lek och dans.

– Många tycker att det är kul att det händer nånting. Vissa barn har sagt att det här har varit världens bästa dag när det lämnar discot.

Följ med in på discot i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Unga i Norrlands glesbygd

Mer i ämnet