Soligt firande i Malå. Foto: Leif Henningsson

Midsommar firades i länet

Uppdaterad
Publicerad

”Små grodorna är lustiga att se!”. I det rätt så klassiska midsommarvädret pågår firandet för fullt på olika platser i Västerbotten.

Trots osäkra prognoser tidigare i veckan ser det nu ut att bli uppehåll och sol i norr under dagen, men med risk för mindre lokala skurar. Närmare kvällen rör sig ett regnområde in över södra och mellersta Norrland.

I Släppträsk utanför Malå påbörjades firandet vid 13-tiden.

– Besökarna har fått prova på ridning, målning och såklart har de fått fika. Det har varit fint väder här och runt 200 personer har som mest synts till, säger Leif Henningsson.

Regnet överraskade i Lycksele

På Gammplatsen i Lycksele befann sig ett 100-tal personer, men plötsligt började det mullra i skyn.

– Det var jättefint väder vid halv tolv när vi kom, men efter 45minuter började det åska och spöregna. Folk ställde sig under trädoch hämtade paraplyn, men stämningen är ändå god, säger AndreasJakobsson.

Fortsatt ostadigt på lördag

Under midsommardagen blir det varmt i Sydsverige med temperatur mellan 20 och 30 grader. Dagtid väntas uppehåll, men senare på dagen kan det åter igen bildas åskskurar.

Längst i norr förblir det normalt juniväder med växlande molnighet och någon skur. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.