Foto: Göran Sandgren/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Miljardsatsning på Skellefteå lasarett

Uppdaterad
Publicerad

I en utvecklingsplan för lasarettet i Skellefteå har landstinget lagt fram förslag på investeringar för över en miljard kronor.

Bland annat innefattas en helt ny vårdbyggnad, upprustning av lokaler, utrustning, teknik och infrastruktur och ett parkeringshus.

– Det är en stor och långsiktig satsning på Skellefteå lasarett som har en viktig roll som akut- och länsdelssjukhus i Västerbotten. Vi vill också samla lasarettet på en mer sammanhållen yta för att ge sambandsvinster och bättre flöden i verksamheten, säger Anders Sylvan, landstingsdirektör, i ett pressmeddelande.

Ombyggnationer och rivningar på agendan

En av grundstenarna bakom utvecklingsplanen är arbetet som gjorts kring projektet ”Framtidens Skellefteå lasarett”. I projektet har representanter från flera verksamheter vid lasarettet tagit fram idéer och visioner.

Man har tittat så långt fram som 20 år i tiden i planerandet kring de nya renoverings- och byggplanerna för Skellefteå lasarett.

– Vi tittar på byggnadernas kvaliteter och behov av ombyggnationer och renoveringar, nybyggnationer och även om något bör rivas, säger Ulf Widmark, fastighetschef i Västerbottens läns landsting, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer