Foto: SVT/Maria Ehrlin

Brand i butik på Ålidhem i Umeå – Ägaren: ”Det känns tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen brann det i butiken Kryddhyllan på Ålidhem i Umeå. Ägaren av butiken meddelades om branden på morgonen.

– Det känns inte alls bra. Det känns tungt, säger Mohammad Mohanna, som driver Kryddhyllan.

Larmet om branden kom strax innan två på natten. Branden var fullt utvecklad men kunde släckas relativt snabbt av räddningstjänsten. Ägaren av butiken, Mohammad Mohanna, vaknade på morgonen och fick beskedet.

– Jag hade massa missade samtal. De hade meddelat min pappa i natt. Jag var där på morgonen men de släppte inte in oss på platsen, säger han.

”Känns jättejobbigt”

Kryddhyllan är en klassisk butik på Ålidhems centrum, som funnits där länge. Mohammad Mohanna har dock bara ägt butiken i lite mer än ett år.

– Vi vet inte hur allvarligt det är och hur mycket skador det blivit eftersom vi inte fått komma in och titta. Men det känns jättejobbigt, säger han.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har spärrat av platsen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Vi vet inte vad det handlar om. Det är ovanligt. Vi ska träffa polisen nu klockan tio och får veta mer, säger Mohammad Mohanna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.