Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om polisens insats på Mariehem i Umeå under söndagen. Foto: SVT

Man i 30-årsåldern död på Mariehem i Umeå – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag har ett misstänkt mord skett i stadsdelen Mariehem i Umeå. En man i 20-årsåldern är gripen och har anhållits misstänkt för mord på en man i 30-årsåldern.

Just innan 02 fick polisen larm om en skadad person, en man i 30-årsåldern, som fördes till sjukhus men som avled av sina skador. De anhöriga är underrättade.

– Mannen skadades med ett tillhygge och det skedde utomhus, uppger Michael Saveman, RLC-befäl hos polisen.

Misstänkt mord på Mariehem

Brottsplatsen var avspärrad och man genomförde förhör med personer. Händelsen rubriceras som mord.

Håller igen med information

Flera polispatruller arbetar med ärendet, så även hundpatruller och polistekniker. Uppgifterna är än så länge knapphändiga, men det bedöms vara en isolerad händelse.

För att inte påverka utredningen eller eventuella vittnen, lämnar polisen inga fler detaljer om händelsen i nuläget, skriver myndigheten på sin hemsida.

En man gripen

Vid 16.25-tiden på söndagen gick polisen ut med att en man i 20-årsåldern har suttit gripen sedan förmiddagen, misstänkt för mord. Han har förhörts och sedan anhållits efter beslut av åklagare. Mannen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Polisens avdelning för grova brott i Västerbotten arbetar med fallet. Avspärrningarna är hävda i området kring brottsplatsen. Polisen arbetar med att hämta in mer information, bland annat genom dörrknackning.

Polisen vill fortsatt få in tips eller iakttagelser om händelsen från allmänheten, beträffande tiden kring 01.50 på söndag på Mariehem i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet