Foto: SVT

Misstänkt mordförsök på man på Tomtebo i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades under oklara omständigheter på Tomtebo i Umeå under måndagskvällen. En man är anhållen misstänkt för mordförsök.

Det var vid 23-tiden på kvällen som polisen fick in ett samtal om en skadad man. Han fördes med ambulans till sjukhus för vård med i nuläget okända skador, men mannen ska ha varit vaken och talbar när han fördes till Norrlands universitetssjukhus.

Enligt polisen har ingen skottlossning förekommit i samband med händelsen som ska ha inträffat inomhus i en bostad.

– Vi har en ganska klar bild av vad som hänt, men tyvärr kan jag inte uttala mig på grund av utredningssekretess, säger Stefan Andersson, RLC-befäl vid polisen.

Man anhållen

En man i 25-års åldern greps efter händelsen och anhölls under tisdagsförmiddagen. Enligt polisen ska den mannen och den gripne personen ha någon form av relation till varandra.

– Jag har efter förhör beslutat att anhålla honom misstänkt för försök till mord på sannolika skäl, säger Andreas Norborg, åklagare.

Polisen är under förmiddagen kvar på brottsplatsen för att säkra teknisk bevisning. Även fler förhör är planerade under dagen enligt Norborg.

Kända sedan tidigare

Enligt Andreas Norborg är de båda männen kända för både polis och åklagare sedan tidigare, men vill inte kommentera om de dömts för några grova brott.

– Det beror ju på vad man jämför med. I Stockholm hade de kanske inte varit så kända, men i Västerbotten är de det, säger han.

”Lugnt område”

En person som SVT Nyheter Västerbotten pratat med säger sig inte veta vilka som bor i lägenheten där det misstänkta brottet ska ha skett, men är förvånad över vad som har hänt.

– Det är jättekonstigt! Jag har inte så stor koll på de som bor där, men Tomtebo är ju typ det tryggaste området, säger personen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.