Det misstänkta våldäktsförsöket skedde på Anderstorp, i närheten av Pizzeria Anderstorg. Foto: Google earth

Misstänkt våldtäktsförsök i Skellefteå: Kvinna angreps på kvällspromenad

Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern blev på söndagskvällen angripen av en okänd man när hon var ute på promenad på Anderstorp i Skellefteå. Nu vill polisen ha kontakt med personer i området som kan ha sett något.

Kvinnan har berättat att hon var på promenad och att hon cirka 19:50 blev angripen av en okänd man som började ta på henne.

– Han blev avbruten tack vare att hon ropade på hjälp och att ett vittne kom mot dem, säger David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral.

Händelsen inträffade i närheten av Pizzeria Anderstorg och rubriceras som försök till våldtäkt eller sexuellt ofredande.

– Han tog på henne på oönskat och sexuellt relaterat sätt, säger David Levy.

Vill ha fler vittnesuppgifter

Flera polispatruller med hund har sökt efter mannen utan resultat. Nu vill polisen komma i kontakt med personer som befunnit sig i Anderstorp mellan 19 och 21. Bland annat ska en man på cykel ha passerat alldeles innan händelsen.

– Vi vill ha kontakt med så många som möjligt som kan ha sett något, främst personer som varit vid pizzeria Anderstorg vid den här tiden, säger David Levy.

Även natten mot söndagen inträffade ett våldtäktsförsök i centrala Skellefteå men polisen ser inget samband mellan händelserna.

– De signalement vi har från de här två händelserna är vitt skilda, vi ser inget samband i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer