De två män som misstänks för mord och mordförsök efter dödsskjutningen på Ersboda greps i Umeå-området, det kan polisen bekräfta under lördagen. Foto: Samuel Pettersson/TT

Misstänkta för dödsskjutningen greps i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

De två män som greps under fredagen misstänkta för dödsskjutningen på Ersboda anhölls i sin frånvaro innan de kunde gripas i Umeå-området. Det bekräftar polisen under lördagen.

Det var under fredagseftermiddagen som polisen nådde ett genombrott i utredningen gällande dödsskjutningen på Ersboda. Efter att den man som initialt misstänktes avskrivits kunde sedan två män gripas misstänkta för mordet.

Männen anhölls i sin frånvaro av åklagare innan båda männen till slut kunde gripas i Umeå-området under fredagen.

Dödsskjutning på Ersboda

– Ja, jag kan bekräfta att de greps i Umeå-området, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Kända av polisen

Polisen kan inte bekräfta huruvida männen är hemmahörande i Umeå men under fredagen meddelade polisen att båda två är kända av polisen sedan tidigare.

Kan du säga något om hur gripandet gick till?

– Nej, det kan jag inte göra, säger Peder Jonsson.

Häktas senast på måndag

Under helgen kommer polisens utredning fortsätta i oförminskad takt och det väntar en mängd förhör, bland annat med de två anhållna männen.

Senast på måndag klockan 12 måste åklagare ta ställning till ifall de två män som sitter anhållna ska begäras häktade eller släppas fria.

Man är fortfarande intresserad av tips från allmänheten som kan leda utredningen framåt. Tips lämnas till polisen på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet