Edward Riedl (M) körde i 147 kilometer i timmen på en 110-sträcka. Foto: Henrik Montgomery / TT

Moderat riksdagsledamot förlorar körkortet efter fortkörning

Uppdaterad
Publicerad

Den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl, som bor i Umeå, blev under måndagen av med körkortet efter att ha kört 37 kilometer i timmen för snabbt på en 110-väg. Han förlorar körkortet i två månader och får betala 4 000 kronor i böter.

– Jag körde helt enkelt för fort. Det finns inga ursäkter, man ska följa de lagar och regler som finns, säger riksdagsledamoten till SVT Västerbotten.

– Jag är väl mänsklig precis som alla andra. Och ibland blir det inte som man önskar att det skulle bli.

Veckopendlar mellan Umeå och Stockholm

Edward Riedl är bosatt i Umeå och veckopendlar ner till riksdagen i Stockholm med sin bil. Han berättar att han under måndagmorgonens resa blev stoppad av en polis någonstans ”en bit söderut”. Riedl, som har arbetat i trafikutskottet i nio år innan han fick sitt nuvarande uppdrag i finansutskottet, hade kört i 147 kilometer i timmen på en sträcka där begränsningen var 110 kilometer.

Han har inga planer på att överklaga domen:

– Man får ta sitt straff när man gör fel. Nu får jag göra mitt bästa för att försöka utföra mitt uppdrag på bästa sätt.

Ska flyga istället

I det här fallet blir straffet indraget körkort i två månader samt 4 000 kronor i böter. Antagligen kommer han att ta flyget till och från Stockholm under de körkortslösa månaderna, och han funderar nu på hur han ska göra det på ett så coronasäkert vis som möjligt.

Tror du att det här kan skada väljarnas förtroende för dig?
– Väljarna får svara på om de har förtroende för mig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer