Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon – SVT:s reporter sammanfattar det senaste om det misstänkta mordet i Skelleftehamn. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Mordmisstänkte mannen i Skellefteå häktades på fredagen – son till döda kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänks för mord på sin mamma efter det att kvinnan påträffats död i Skelleftehamn.

På fredagen beslutade tingsrätten att mannen ska utredas om han begick det påstådda brottet under en allvarlig psykisk störning.

På onsdagen hittades en äldre kvinna död i en bostad i Skellefteå. En man i 50-årsåldern greps på sjukhuset i Skellefteå, där han var under vård.

Mannen anhölls tidigare i veckan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

– Vi har förhört honom under natten. Jag vill inte gå in på hur han ställer sig till anklagelserna, sade åklagare Petra Hedberg då.

Mannen ska höras ytterligare med försvarare. Personer som kan ha gjort iakttagelser ska också höras.

Bostaden ses som brottsplats

Åklagaren ville till en början inte gå in på detaljer om vilken relation mannen och kvinnan har till varandra, men på fredag eftermiddag gick polisen ut med att det handlar om mor och son.

– Vi betraktar bostaden som en brottsplats. Vi har gjort spårsäkring och beslag där inne, säger åklagaren.

En rättsmedicinsk undersökning ska göras av kroppen. Åklagaren vill inte spekulera kring vad dödsorsaken kan vara.

SVT Nyheter Västerbotten har varit i kontakt med mannens försvarare Urban Rönnblom. På torsdagen ville han inte lämna några kommentarer i nuläget på grund av förundersökningssekretess.

Häktades på fredagen

Mannen begärdes häktad på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Samtidigt beslutade tingsrätten beslutade att mannen ska att genomgå en paragraf 7-undersökning. Undersökningen används för att ta reda på om 50-åringen begick det påstådda brottet under en allvarlig psykisk störning.

Åtal ska senast veckas den 22 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet