Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kunde inte blivit så mycket bättre” – se inslaget som blev viralt och hör Emanuel om hur det har påverkat honom. Foto: Berno Jonsson/SVT

Möt lilla elektrikern Emanuel från Sorsele 12 år efter den virala succén

Uppdaterad
Publicerad

För tolv år sedan blev den åttaårige elektrikern Emanuel Kunosson från Grundfors, Sorsele, en viral succé. Nu har han bytt ut elektronikintresset mot betydligt tyngre maskiner.

– Jag är bara mig själv. Gillar folk den man är så måste man väl bara fortsätta leva som man gör. Jag har nog inte förändrats så mycket, säger han.

För tolv år sedan gjorde SVT:s reporter Berno Jonsson ett reportage om den åttaårige elektrikern Emanuel Kunosson från Grundnäs, Sorsele.

Det blev en viral succé och miljontals människor har fått möta klurige urnorrlänningen Emanuel via nätet. Nu har han bytt ut sitt elektronikintresse mot betydligt tyngre maskiner som han med glädje och stor iver visar hemma på gården i Grundfors.

I videon ovanför ser du när SVT:s reporter besöker Emanuel igen på gården.

Kommmunen: ”Satt Sorsele på kartan”

Det mediala genomslaget har nu också gjort att Sorsele kommun insett pr-värdet av Emanuel Kunosson. För att uppmärksamma honom har man inrättat ett diplom och köpt en egen domän kallat ”denlilleelektrikern.se” åt honom.

– Han har satt Sorsele på kartan genom det här klippet i SVT. Det har gjort att man känner stolthet över att vara norrlänning. Därför vill vi uppmuntra honom på det här sättet, säger Erika Hjukström som är verksamhetschef för utveckling vid Sorsele kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.