En av de nya utställningarna är Purple av den brittiske videokonstären John Akomfrah. Foto: SVT

Museichefen: ”En poetisk bildkavalkad”

Publicerad

Under tisdagen presenterade Bildmuseet planerna för våren och sommaren 2018. Under våren blir det fem nya utställningar.

En av de nya utställningarna är Purple av den brittiske videokonstären John Akomfrah. Purple beskrivs som en trollbindande sexkanalig videoinstallation om planetens och mänsklighetens framtid.

- Det blir en poetisk bildkavalkad där man själv sugs in i det här bildflödet och skapar sin egen berättelse. Det blir nästan som en musikalisk upplevelse, säger museichefen Katarina Pierre.

Dada är dada stannar

Den uppmärksammade utställningen Dada är dada blir kvar under våren. Den 20 april får museet besök av en den kände franske skådespelaren Philippe Girard som själv är intresserad av Dada.

- Han är en bra skådespelare, han är en stjärna. Han älskar Dada och är väldigt insatt i konststilen. Jag tror och hoppas att han kommer kunna framföra några Dada-poem. Alltså ordlösa dikter som tillhör konststilen, säger Brita Täljedal museiintendent

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.