Här är nattens polishändelser

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen har polisen stoppat ett par bilister på grund av otillåtna ljuskombinationer. Förarna har fått böter.

Det var i Lycksele kring klockan 01:00 som förarna stoppades under polisens kontroll.

Kring ungefär samma tid i Umeå larmades polisen om en man som misstänks för sexuellt ofredande på en nattklubb. När polisen kom dit skapades också en misstanke om narkotikabrott, gällande eget bruk.

Misstänkt misshandel

Kring 01:30 i Dorotea grep en ordningsvakt en man som misstänks ha misshandlat en annan man. När polis anlänt till platsen hölls vittnesförhör och en anmälan upprättades. Den misstänkte mannen kunde dock inte höras vid tillfället på grund av hans höga berusningsgrad.

Brand och voltad bil

04:54 kom larm in rörande brand i Umedalen in till polisen. Ingen person skadades i samband med branden. Det tog cirka en timme för räddningstjänst att släcka branden, som nu är rubricerad som mordbrand.

Tidigt under söndagsmorgonen, 05:43, fick polisen i Skellefteå larm om en bilist som kört av vägen och voltat. När polisen anlände till platsen var inte personen där utan påträffades en stund senare. Han fick då följa med polisen för provtagning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.