Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Simhallen Navet i Umeå har öppnat efter att det varit stängt sedan november 2020 – samtidigt hålls en av bassängerna stängd för renovering. Foto: SVT

Navet i Umeå har öppnat igen – men delar renoveras

Uppdaterad
Publicerad

Navet i Umeå har öppnat upp för badsugna gäster efter att det varit stängt sedan november 2020. Men samtidigt renoveras en av bassängerna efter en kontrollbesiktning tidigare i vår.

Vid en garantibesiktning i maj upptäcktes trasiga kakelplattor i hoppoolen som kunde vara en risk för skada för gästerna. Åtgärden blir nu att stänga av poolen under tre veckor för att byta plattorna.

– De lagar poolen nu och han kommer bli klar på torsdag men det dröjer ytterligare en vecka innan för att fylla på vattnet igen, säger Pär Brundin, fastighetschef på INAB.

Går på garantin

Kostnaderna för alla åtgärder kommer att gå på garantin, vilket finansieras av REKAB i Umeå. Trots att badhuset varit stängd nästan ett år gick det inte att starta renoveringen förrän nu.

– Det ligger i allas intresse att göra saker så snabbt som möjligt. Det behövs utredas varför skadan har skett och det är utredningen som har tagit tid, säger Anton Johansson, vd för Rekab som är entréprenör för Navet.

Bassängen planeras att öppna igen den 27 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer