Foto: Norrlandsoperan/ Isabelle Forsberg

Norrlandsoperans operachef har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade Norrlandsoperan i Umeå att operachefen Malin Gjörup har avlidit efter ett hastigt insjuknande. Hon blev 56 år gammal.

Malin Gjörup var även programchef för symfoniorkestern och hann sitta i ungefär ett år på sin post. Innan det var hon programchef vid Gävle Symfoniorkester och var i grunden operasångerska.

Malin Gjörup hade konstnärligt ansvar för operaavdelningens produktioner och övergripande konstnärligt ansvar för symfoniorkesterns program, samt personalansvar för operaavdelningen.

– Hon var en otroligt begåvad, driven, intelligent, innerlig, varm person med närhet till sina känslor och med stora planer för den konstnärliga verksamheten. Malin var en kär medarbetare som lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Norrlandsoperans tf vd Gunilla Hägglund Sjöström i ett pressmeddelande.

Tillförordnad operachef blir Britta Amft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.