De nya arenan kommer kunna ta emot närmare 30 000 personer. Se byggnationerna i klippet ovan. Foto: Svenska Rallyt

Nu byggs nya arenan för Svenska Rallyt i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Nu har bygget av arenaområdet för Svenska Rallyt i Umeå i februari startat. På I20-området ska start och mål för citysträckorna ligga.

– Det känns bra att vi är igång, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt.

Omkring 30 000 åskådare ska det nya arenaområdet kunna ta emot under tävlingarna den 24-27 februari nästa år. Mellan 100-150 tävlande brukar delta i Svenska Rallyt och förarna kommer från hela världen. Varje år brukar också ett antal shejker från mellanöstern återfinnas bland de tävlande.

30 mil specialsträckor omfattar årets rally. De längsta sträckorna kommer att vara ett par mil och ligger i snösäkert område ett par mil från Umeå.

VM-rallyt i Umeå

– Den här veckan försöker vi knyta ihop säcken och bli klara med alla avtal med markägarna. Det känns mycket bra och vi ligger rätt i tid med vår planering för tävlingarna i Umeå, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt.

Se hur arenaområdet kommer att se ut och åk med på en tur runt startområdet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-rallyt i Umeå

Mer i ämnet