Nu kollas vaccinbevis på Folkets hus i Umeå: ”Har personal som kan avvisa folk”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag krävs vaccinbevis på evenemang med fler än hundra deltagare. På Folkets hus i Umeå arrangeras Svansjön – och biljetterna är slutsålda.

– Vi får en rejäl rivstart. Vi kommer att ha personal som kan ta beslut om att avvisa folk som motsätter sig det här. Men vi tror inte att det kommer att behövas, säger Astrid Sandström på Biljettcentrum.

Tidigare har de bara behövt kolla besökarnas biljetter. Nu ska vaccinpass, biljett och legitimation kontrolleras redan innan besökarna kommer in genom dörren.

– Det är risk för lite längre köer. Men vi har extra personal. Praktiskt och logistiskt känns det lugnt. Vi känner oss väl förberedda, säger Astrid Sandström.

Hon uppmanar alla besökare att ha med sig giltiga handlingar.

– Det finns en risk för att det är någon som inte blir nöjd om den inte får komma in, men vi kan inte göra något undantag, säger Astrid Sandström.

Personer kan avvisas

Det kommer att finnas personal på plats som kan avvisa personer som inte har giltigt vaccinbevis.

– Vi kommer att ha personal som kan ta beslut om folk motsätter sig det här och ordningsvakt på plats. Men vi tror inte att det kommer att behövas.

Folkets hus har tre föreställningar i rad – som alla är slutsålda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.