Foto: SVT.

Nu sänds filmen om Robert

Uppdaterad
Publicerad

Västerbottensnytt följde under flera års tid den ALS-sjuke Robert Anderson från Svansele. För drygt ett år sedan avled han. Nu sänds filmen om Robert och hans fru Sissela på SVT.

Robert Anderson blev 53 år. Under flera års tid har Västerbottensnytt besökt Robert och Sissela i deras hem, men även på sjukhusbesök och vid andra händelser.

Det är dessa besök som ligger till grund för dokumentären som nu ska visas på SVT.

Dokumentärens regissör, Malin Viktorsson, säger till SVT att hon ville visa att Robert och Sissela kan ha ett bra liv trots den allvarliga sjukdomen.

– Man är ju så ofta bunden av måsten. Men de är verkligen experter på att ta tillvara på varje sekund. Som att gå ut när det är fint väder, för att ta ett exempel, säger hon.

– Det är en så oerhört grym sjukdom, där alla sinnen finns kvar, men utan att man kan uttrycka sig. Det fantastiska hos honom är att man inte märker att han ”är” sjukdomen ALS. Gnistan finns fortfarande kvar, säger Malin Viktorsson.

Sändningstider:

SVT2 Torsdag 12 mar 2015 kl 20.00

SVT2 Söndag 15 mar 2015 kl 00.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.