• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Nu stänger vaccinmottagningen i Umeå – men tar endast sommarlov

Uppdaterad
Publicerad

Idag fredag 27 maj var det sista vaccinationsdag på den stora mottagningen vid Campus i Umeå. I Skellefteå finns det fortfarande möjlighet ett par veckor till. 

– Nu stänger vi för sommaren men alla hälsocentraler har kapacitet att vaccinera under sommaren, berättar Ronny Lestander vaccinsamordnare i Västerbotten. 

Hittills har mer än 600 000 doser covidvaccin används i Västerbotten men det blir fler när man till hösten börjar med den femte dosen. 

– Vi öppnar de centrala enheterna till hösten både i Umeå och Skellefteå i september beroende på tillgång till vaccin och vilken riktlinje Folkhälsomyndigheten kommer med, säger Ronny Lestander vaccinsamordnare i Västerbotten. 

I klippet ovan hör du honom berätta mer om vaccinationen i länet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.