Första spadtaget till Floraskolan och Florahallen i Skellefteå togs under tisdagen. Foto: Skellefteå kommun

Nu startar skolbygget i Skellefteå

Publicerad

I dag påbörjades bygget av den nya skolan och idrottshallen i Skellefteå. Första spadtaget togs bland annat av elever som kommer att gå på Floraskolan.

Skolan kommer att husera allt från förskoleklass till årskurs nio och omkring 1 000 elever kommer rymmas. Varje elev kommer tillhöra en klass, en årskurs, ett arbetslag och en hemarena som består av klassrum i olika storlekar. Tanken är att det ska bidra till ett mer flexibelt lärande med hjälp.

– Vi kommer inte ha traditionella klassrum utan vi har rum som alla ryms i men av olika storlekar. Beroende på elevernas olika behov kommer de grupperas i olika rum tillsammans med de tillgängliga pedagogerna, säger Susanne Marklund, områdesansvarig, skolkontoret.

Idrottshallen kommer att innehålla en friidrottshall och en fullstor sporthall. Det kommer finnas möjligheter till större evenemang och det ska rymmas omkring 700 personer, 350 aktiva och funktionärer samt 350 personer i publiken.

Både Floraskolan och Florahallen kommer vara klara innan skolstarten hösten 2020 enligt Skellefteå kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.