Nu utreds aktieaffärerna på Minervaskolan

Publicerad

I mars i år skedde en ifrågasatt aktieaffär gällande Minervaskolan i Umeå. Lärare kände sig lurade efter affären och polisanmälde. Nu har en förundersökning inletts av åklagare.

Bolaget Synergi, bestående av en del lärare på skolan, blev av med sitt 50-procentiga ägande i Minervaskolan AB i mars i år. Bolaget sålde sin andel till Hans Jansson, grundare av skolan – en försäljning som ska ha skett utan att ägarna av Synergi informerades.

Lärare kände sig lurade efter affären och i juni polisanmäldes den tidigare styrelsen i Synergi för trolöshet mot huvudman och eventuellt insiderbrott.

Nu har en åklagare vid Ekobrottsmyndigheten inlett en förundersökning, skriver Affärsliv 24.

– Den pågår, men vi är precis i början av den och har inte kommit så långt ännu. Vi har hållit ett antal inledande förhör, säger kammaråklagare Marie Andersson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.